Loading...
Kototuotteen väki2018-10-07T17:58:59+00:00

Sirpa Jaakola


Sirpa työskentelee Kototuotteella henkilökohtaisena avustajana ja omaishoidon lomittajana. Myös siivoukset kuuluvat hänen palveluihinsa. Sirpalla on henkilökohtaisen avustajan ja kodinhoitajan koulutus, ja Kototuotteella hän on ehtinyt työskennellä kuusi vuotta.

Maatalousyrittäjä ja kolmen aikuisen lapsen äiti on otteiltaan rauhallinen ja tunnollinen. Vaihteleva työ on Sirpan mieleen, ja hän viihtyy monenlaisten ihmisten parissa. Vapaa-ajallaan Sirpa lenkkeilee, käy uimassa tai tarttuu kirjaan.

Jari Jutila


Jarilta hoituvat niin henkilökohtaisen avustajan työt, siivoukset kuin kaikenlaiset pihatyöt ja kodin pienet huoltotyötkin. Suoritettuaan henkilökohtaisen avustajan koulutuksen Jari tuli Kototuotteelle sijaiseksi – ja sillä tiellä hän on yhä.

”Tässä työssä parasta on, kun saa auttaa muita ihmisiä.”

Hoivatyön ehdoton vaatimus on luotettavuus. Jarin mottona onkin, että paikalla ollaan silloin kun sovitaan, ja kun työt tehdään, ne tehdään kunnolla.

Puutarhateknikoksi kouluttautunut ja puutarhurinakin työskennellyt Jari vaalii vapaa-aikanaan oman pihan ruusutarhaa. Viiden lapsen isä hoitaa kuntoaan joogaamalla ja taitaa myös huonekalujen nikkaroinnin.

Mirtill Kiss


Ylivieskalainen Mirtill tekee Kototuotteella siivoustöitä. Ennen Kototuotteen leipiin siirtymistä hän ehti kartuttaa 2,5 vuoden kokemuksen siivousalalta Solin palveluksessa. Unkarilaissyntyinen Mirtill on työskennellyt aiemmin pari vuotta myös au pairina. Mirtill on opiskellut Unkarissa liikealaa. Parhaillaan hän opiskelee lähihoitajaksi.

Työ ja opiskelu täyttävät 23-vuotiaan, sujuvaa suomea puhuvan Mirtillin päivät varsin tehokkaasti Jos vapaa-aikaa liikenee, Mirtill viettää sen mieluiten askartelun ja lenkkeilyn parissa.

Elisa

Elisa Korkeakangas


Siivous, lastenhoito, henkilökohtainen avustaminen, asiointiapu ja puutarhatyöt kuuluvat Elisan palveluvalikoimaan. Aiempaa kokemusta Elisalla on niin siivoojan, sairaala-apulaisen kuin puutarhurinkin työstä. Koulutukseltaan hän on puutarhuri sekä sisustusalan artesaani.

Kototuote tarjoaa monen alan taitajalle mainion tavan työllistyä. Energinen ja positiivinen Elisa on kahden lapsen äiti, joka vapaa-ajallaan lenkkeilee, harjoittelee kuntosalilla ja maalaa tauluja.

Tiina Kurunlahti


Nivalasta kotoisin oleva Tiina tekee Kototuotteella siivouksia ja pihatöitä sekä työskentelee henkilökohtaisena avustajana. Tiina on koulutukseltaan artesaani kädentaitojen ohjaamisen osaamisalalta. Hän on myös suorittanut vartijan ammattitutkinnon.

Parasta Kototuotteella on Tiinan mielestä työn monipuolisuus – jokainen päivä on erilainen. Ennen Kototuotteeseen tuloaan Tiina työskenteli kuutisen vuotta eri tehtaissa Sievissä ja Nivalassa, tehden mm. seripainajan ja mekaniikan kokoonpanijan töitä.

Käsillä tekeminen on vapaa-ajallakin lähellä Tiinan sydäntä – hän harrastaa mm. pihatöitä, sisustamista ja huonekalujen fiksausta. Myös erilaiset liikunnalliset harrastukset kuuluvat kahden lapsen äidin arkeen.

Sanna

Sanna Lappinen


Syksystä 2016 alkaen Sanna on pyörittänyt osuuskunnan toimistoa, ja hoitaa myös laskutuksen ja palkanmaksun. Sanna on tarkka tehopakkaus, jonka ominta alaa Kototuotteessa ovat lastenhoito- ja siivouspalvelut.

Koulutukseltaan Sanna on lastenohjaaja sekä lasten ja nuorten erityisohjaaja. Valmistuttuaan hän on työskennellyt päiväkodissa pääosin henkilökohtaisena avustajana. Jo opiskeluaikanaan Sanna teki siivoustöitä ja päätyi sitä kautta Kototuotteen jäseneksi.

Kolmen lapsen äiti vetää vapaa-ajallaan jumppia Ylivieskan Voimistelun ja Liikunnan riveissä. Työ Kototuotteessa on hänen mielestään antoisaa ja monipuolista.

“Kehittyä voi tässä työssä niin paljon kuin aikaa ja halua riittää.”

Sanni Marjakangas


Sannin työnkuvaan kuuluu työskentely lapsiperheissä, kotihoito ja henkilökohtainen avustus.

Sanni on koulutukseltaan lähihoitaja ja hänellä on kokemusta niin vanhusten kuin lastenkin parissa työskentelystä. Valmistumisensa jälkeen hän on ollut töissä sekä päiväkodissa että vanhusten palvelutalossa. Sannilla on kokemusta myös toimimisesta lasten henkilökohtaisena avustajana.

Ahkera ja iloinen Sanni tekee työnsä tunnollisesti ja hymyssä suin. Kahden pienen pojan äidin vapaa-aika kuluu liikunnan ja musiikin parissa, hän ohjaa pienten lasten jumpparyhmiä Yvolissa.

Pirkko N.

Pirkko Nisula


Pirkko tunnetaan pitkän linjan hoiva- ja siivousyrittäjänä. Eläkkeelle jäätyään hän totesi saman tien paikallaan olon riittävän, ja aloitti Kototuotteella henkilökohtaisen avustajan työt.

”Auttamisen halu tätä saa tekemään. Tykkään olla ihmisten kanssa.”

Pirkko ehti toimia 20 vuotta yrittäjänä, ja sitä ennen kouluttautua laitossiivoojaksi ja siivoustyön ohjaajaksi. Työtään hän tekee kokenein käsin ja lämpimällä sydämellä. Pitkäaikainen asiakas kuvaa Pirkkoa pieneksi ja pippuriseksi, oikeaksi ihmiseksi oikeassa työssä.

Vapaa-ajalla Pirkko lähtee lenkille aina kun mahdollista. Myös käsityöt ovat hänelle tärkeitä, ja lapsenlapset kaikki kaikessa.

Sari Pahkala


Sari työskentelee Kototuotteella henkilökohtaisena avustajana. Hän tekee myös kotisiivouksia. Ennen Kototuotteelle tuloaan Sari toimi veteraanien avustajana Keski-Pohjanmaan Sotaveteraanipiirissä. Monitaitoinen Sari on tehnyt töitä myös kirjastossa, perhepäivähoitajana ja maatalouslomittajana. Hän on suorittanut myyjän ammattitutkinnon.

”Parasta työssäni on se, että saan olla tekemisessä erilaisten ihmisten kanssa. Kaikki työpäivät ovat erilaisia ja pääsen näkemään kätteni jäljen.”

Sievistä kotoisin oleva Sari asuu miehensä kanssa Ylivieskassa. Hänellä on aikuinen tytär. Sari harrastaa lukemista ja liikuntaa monipuolisesti – mm. uintia, vesijuoksua, lenkkeilyä ja kuntosalia.

Paula Rahkala


Paula on kotiavun monipuolinen ammattilainen, jolta hoituvat niin lastenhoito, siivous, omaishoidon lomitukset kuin henkilökohtaisen avustajan työt. Pitkällä työurallaan Paula on ehtinyt työskennellä siivoojana, maatalousyrittäjänä ja teollisuuden palveluksessa. Siivoustyön pariin hän palasi Kototuotteen kautta kymmenisen vuotta sitten.

Paula pitää tärkeänä, että oman käden jälki näkyy ja että asiakaskin on siihen tyytyväinen. Siksi hän pyytää mielellään palautetta tehdystä työstä. Hoiva-alan arjessa parasta ovat vaihteleva työ ja ihmiset, ja se että apu on saajalleen aina tervetullutta.

”Tässä voi todella tuntea tekevänsä tarpeellista työtä”.

Markku

Markku Salmela


Markun alaa ovat kaikenlaiset pihatyöt. Hänet voi kutsua hätiin, jos lehdet kaipaavat haravoimista tai nurmikot ja pensasaidat leikkaamista. Entinen metallimies taitaa myös timpurin työt. Markun repertuaariin kuuluvat monenlaiset asiakkaille tehtävät kodin pienet remontit ja korjaustyöt, myös lumityöt.

Pihahommissa Markku viihtyy niin hyvin, että vielä eläkeläisenäkin tekee niitä mielellään töikseen. Vapaa-ajalla sama meno jatkuu. Silloin Markun löytää mökiltä, jossa riittää puusavottaa.

Eija

Eija Soukka


Eijan voi saada Kototuotteen kautta lastenhoitajaksi, iäkkäiden ulkoiluttajaksi, siivoukseen ja hoivapalveluihin. Työtä pelkäämätön entinen maatalonemäntä ja viiden lapsen äiti on hankkinut myös laitoshuoltajan koulutuksen.

Avoimena ja ihmisten kanssa toimeentulevana Eija on viihtynyt Kototuotteella.

”Parasta tässä on, että työ on vaihtelevaa ja saa olla erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä.”

Osuuskuntaan Eija tuli aikoinaan myymään käsitöitä, ja niitä hän tekee edelleen kaiken muun ohessa. Vapaa-ajallaan Eija hoitaa usein lapsenlapsiaan. Viherpeukalon voi kesäaikaan löytää myös puutarhasta ja kasvihuoneesta.

Anne Vavuli


Annen toimenkuvaan Kototuotteella kuuluvat henkilökohtaisen avustajan sekä omaishoitajan sijaisuuksien työtehtävät. Koulutukseltaan Anne on terveydenhoitaja.

Vapaa-ajallaan alavieskalainen kahden lapsen äiti suuntaa mieluiten luontoon, joka on hänelle hyvin tärkeä. Ulkoilun ja muiden liikunnallisten harrastusten vastapainoksi Anne tarttuu mielellään kirjoihin – lukeminen on rakas harrastus.

Anneli

Anneli Vähäkangas


Anneli on Kototuotteen konkareita ja yksi sen perustajajäsenistä. Tätä nykyä hänen alaansa on lastenhoito sekä siivous- ja hoivapalveluissa sijaistaminen, mutta vuosien varrelle mahtuu kokemusta osuuskunnan koko palveluvalikoimasta. Kevääseen 2017 saakka Anneli toimi Kototuotteen puheenjohtajana ja hoiti osuuskunnan toimistoa tarkalla ja jämerällä otteella.

”Tärkeintä tässä on yhteispeli, se että otetaan toiset huomioon ja viedään yhdessä eteenpäin asioita.”

Anneli on toiminut myös käsityöyrittäjänä vuodesta 1986 lähtien. Sitä ennen vierähti toistakymmentä vuotta perhepäivähoitajana.

Ihmisten parissa työskentely on Annelille mieluisaa, ja vapaa-ajallaankin hän tekee vapaaehtoistyötä lasten ja varhaisnuorison parissa. Moninkertainen isoäiti viihtyy talviaikaan myös hiihtoladuilla.

Oma työntekijäsi

Pin It on Pinterest

Jaa somessa: