Erja Herranen


Tyngällä asuva Erja tekee henkilökohtaista avustusta, omaishoitajien sijaisuuksia, pihatöitä ja siivouksia.

Sirpa Jaakola


Ylivieskassa asuva Sirpa tekee henkilökohtaista avustusta ja lastenhoitoa.

Sirpalla on henkilökohtaisen avustajan ja kodinhoitajan koulutus, ja Kototuotteella hän on ehtinyt työskennellä kuusi vuotta. Maatalousyrittäjä ja kolmen aikuisen lapsen äiti on otteiltaan rauhallinen ja tunnollinen. Vaihteleva työ on Sirpan mieleen, ja hän viihtyy monenlaisten ihmisten parissa. Vapaa-ajallaan Sirpa lenkkeilee, käy uimassa tai tarttuu kirjaan.

Jari Jutila


Ylivieskassa asuva Jari tekee henkilökohtaista avustusta sekä piha- ja talonmiestöitä.

Suoritettuaan henkilökohtaisen avustajan koulutuksen Jari tuli Kototuotteelle sijaiseksi – ja sillä tiellä hän on yhä. ”Tässä työssä parasta on, kun saa auttaa muita ihmisiä”, Jari sanoo. Hoivatyön ehdoton vaatimus on luotettavuus. Jarin mottona onkin, että paikalla ollaan silloin kun sovitaan, ja kun työt tehdään, ne tehdään kunnolla.

Puutarhateknikoksi kouluttautunut ja puutarhurinakin työskennellyt Jari vaalii vapaa-aikanaan oman pihan ruusutarhaa. Viiden lapsen isä hoitaa kuntoaan joogaamalla ja taitaa myös huonekalujen nikkaroinnin.

Mirtill Kiss


Ylivieskassa asuva Mirtill tekee siivoustöitä.

Ennen Kototuotteen leipiin siirtymistä hän ehti kartuttaa 2,5 vuoden kokemuksen siivousalalta Solin palveluksessa. Unkarilaissyntyinen Mirtill on työskennellyt aiemmin pari vuotta myös au pairina. Mirtill on opiskellut Unkarissa liikealaa. Parhaillaan hän opiskelee lähihoitajaksi.

Työ ja opiskelu täyttävät 23-vuotiaan, sujuvaa suomea puhuvan Mirtillin päivät varsin tehokkaasti Jos vapaa-aikaa liikenee, Mirtill viettää sen mieluiten askartelun ja lenkkeilyn parissa.

Tiina Kurunlahti


Nivalassa asuva Tiina tekee Kototuotteella siivouksiapihatöitä sekä henkilökohtaista avustusta.

Tiina on koulutukseltaan artesaani kädentaitojen ohjaamisen osaamisalalta. Hän on myös suorittanut vartijan ammattitutkinnon. Parasta Kototuotteella on Tiinan mielestä työn monipuolisuus – jokainen päivä on erilainen. Ennen Kototuotteeseen tuloaan Tiina työskenteli kuutisen vuotta eri tehtaissa Sievissä ja Nivalassa, tehden mm. seripainajan ja mekaniikan kokoonpanijan töitä.

Käsillä tekeminen on vapaa-ajallakin lähellä Tiinan sydäntä – hän harrastaa mm. pihatöitä, sisustamista ja huonekalujen fiksausta. Myös erilaiset liikunnalliset harrastukset kuuluvat kahden lapsen äidin arkeen.

Sanna

Sanna Lappinen


Ylivieskassa asuva Sanna vastaa osuuskunnan toimistosta eli ottaa vastaan uudet asiakkaat, hoitaa laskutuksen sekä työnantajan tehtävät. Tarvittaessa Sanna tekee lastenhoitoa  ja siivouksia.

Koulutukseltaan Sanna on lastenohjaaja sekä lasten ja nuorten erityisohjaaja. Valmistuttuaan hän on työskennellyt päiväkodissa pääosin henkilökohtaisena avustajana. Jo opiskeluaikanaan Sanna teki siivoustöitä ja päätyi sitä kautta Kototuotteen jäseneksi.

Kolmen lapsen äiti vetää vapaa-ajallaan jumppia Ylivieskan Voimistelun ja Liikunnan riveissä. Työ Kototuotteessa on hänen mielestään antoisaa ja monipuolista.

“Kehittyä voi tässä työssä niin paljon kuin aikaa ja halua riittää.”

Li Lin


Alavieskassa asuva Li Lin tekee pääasiassa veteraanien avustusta sekä siivouksia.

Sanni Marjakangas


Ylivieskassa asuva Sanni on Kototuotteen palveluvastaava, vastuualueinaan henkilökohtainen avustus ja lapsiperheiden kotipalvelu. Hän tekee myös itse henkilökohtaista avustusta ja lastenhoitoa

Sanni on koulutukseltaan lähihoitaja ja hänellä on kokemusta niin vanhusten kuin lastenkin parissa työskentelystä. Valmistumisensa jälkeen hän on ollut töissä sekä päiväkodissa että vanhusten palvelutalossa. Sannilla on kokemusta myös toimimisesta lasten henkilökohtaisena avustajana.

Ahkera ja iloinen Sanni tekee työnsä tunnollisesti ja hymyssä suin. Kahden pienen pojan äidin vapaa-aika kuluu liikunnan ja musiikin parissa, hän ohjaa pienten lasten jumpparyhmiä YVoLissa.

Anu Mäki


Nivalassa asuva Anu tekee etupäässä veteraanien avustusta.

Anu on kahden lapsen äiti, joka harrastaa ulkoilua ja liikuntaa. Aiemmin hän on toiminut vanhustyön parissa.

Anni Niemi-Korpi


Sievissä asuva Anni on Kototuotteen palveluvastaava, vastuualueenaan omaishoitajien sijaisuus. Hän tekee pääasiassa veteraanien avustustasiivouksia sekä omaishoitajan sijaisuuksia.

Anni on koulutukseltaan lähihoitaja. Ennen Kototuotteelle siirtymistään hän on työskennellyt palvelutaloissa sekä vuoden 2018 veteraaniavustajana.

Annin perheeseen kuuluu mies ja kaksi lasta. Silloin kun vapaa-aikaa liikenee, hän harrastaa jumpassa käyntiä ja lenkkeilyä.

Pirkko N.

Pirkko Nisula


Ylivieskassa asuva Pirkko tekee henkilökohtaista avustusta.

Pirkko tunnetaan pitkän linjan hoiva- ja siivousyrittäjänä. Eläkkeelle jäätyään hän totesi saman tien paikallaan olon riittävän, ja aloitti Kototuotteella henkilökohtaisen avustajan työt. ”Auttamisen halu tätä saa tekemään. Tykkään olla ihmisten kanssa”, sanoo Pirkko.

Pirkko ehti toimia 20 vuotta yrittäjänä, ja sitä ennen kouluttautua laitossiivoojaksi ja siivoustyön ohjaajaksi. Työtään hän tekee kokenein käsin ja lämpimällä sydämellä. Pitkäaikainen asiakas kuvaa Pirkkoa pieneksi ja pippuriseksi, oikeaksi ihmiseksi oikeassa työssä.

Vapaa-ajalla Pirkko lähtee lenkille aina kun mahdollista. Myös käsityöt ovat hänelle tärkeitä, ja lapsenlapset kaikki kaikessa.

Sari Pahkala


Ylivieskassa asuva Sari tekee siivouksia ja omaishoitajien sijaisuuksia.

Ennen Kototuotteelle tuloaan Sari toimi veteraanien avustajana Keski-Pohjanmaan Sotaveteraanipiirissä. Monitaitoinen Sari on tehnyt töitä myös kirjastossa, perhepäivähoitajana ja maatalouslomittajana. Hän on suorittanut myyjän ammattitutkinnon.

”Parasta työssäni on se, että saan olla tekemisessä erilaisten ihmisten kanssa. Kaikki työpäivät ovat erilaisia ja pääsen näkemään kätteni jäljen.”

Sievistä kotoisin oleva Sari asuu miehensä kanssa Ylivieskassa. Hänellä on aikuinen tytär. Sari harrastaa lukemista ja liikuntaa monipuolisesti – mm. uintia, vesijuoksua, lenkkeilyä ja kuntosalia.

Paula Rahkala


Ylivieskassa asuva Paula tekee siivouksia ja omaishoitajien sijaisuuksia.

Pitkällä työurallaan Paula on ehtinyt työskennellä siivoojana, maatalousyrittäjänä ja teollisuuden palveluksessa. Siivoustyön pariin hän palasi Kototuotteen kautta kymmenisen vuotta sitten.

Paula pitää tärkeänä, että oman käden jälki näkyy ja että asiakaskin on siihen tyytyväinen. Siksi hän pyytää mielellään palautetta tehdystä työstä. Hoiva-alan arjessa parasta ovat vaihteleva työ ja ihmiset, ja se että apu on saajalleen aina tervetullutta.

”Tässä voi todella tuntea tekevänsä tarpeellista työtä”.

Heidi Raudaskoski


Ylivieskassa asuva Heidi tekee pääasiassa veteraanien avustusta, siivouksia sekä omaishoitajan sijaisuuksia.

Koulutukseltaan Heidi on laitoshuoltaja. Ennen Kototuotteelle tuloaan hän on työskennellyt veteraanien avustajana, Ylivieskan terveyskeskuksessa ja SOLilla.

“Parasta tässä työssä on se, että saa olla erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä” sanoo Heidi, joka luonnehtii itseään sosiaaliseksi, puheliaaksi, iloiseksi ja tunnolliseksi.

Heidi on lähtöisin Haapavedeltä ja hänellä on kaksi lasta. Vapaa-ajallaan hän harrastaa lenkkeilyä ja autourheilua.

Markku

Markku Salmela


Ylivieskassa asuva Markku tekee piha- ja talonmiestöitä.

Markun voi kutsua hätiin, jos lehdet kaipaavat haravoimista tai nurmikot ja pensasaidat leikkaamista. Entinen metallimies taitaa myös timpurin työt. Markun repertuaariin kuuluvat monenlaiset asiakkaille tehtävät kodin pienet remontit ja korjaustyöt, myös lumityöt.

Pihahommissa Markku viihtyy niin hyvin, että vielä eläkeläisenäkin tekee niitä mielellään töikseen. Vapaa-ajalla sama meno jatkuu. Silloin Markun löytää mökiltä, jossa riittää puusavottaa.

Minna Siermala


Kalajoella asuva Minna tekee pääasiassa veteraanien avustuksia sekä  siivouksia.

Koulutukseltaan Minna on kotiavustaja. Työkokemusta hänelle on kertynyt mm. vanhustyössä avustamisesta sekä siivoustyöstä.

Vapaa-aikanaan Minna viihtyy parhaiten monipuolisen liikunnan parissa.

Eija

Eija Soukka


Ylivieskassa asuva Eija  tekee lastenhoitoa ja pihatöitä.

Työtä pelkäämätön entinen maatalon emäntä ja viiden lapsen äiti on hankkinut myös laitoshuoltajan koulutuksen. Avoimena ja ihmisten kanssa toimeentulevana Eija on viihtynyt Kototuotteella.

”Parasta tässä on, että työ on vaihtelevaa ja saa olla erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä.”

Osuuskuntaan Eija tuli aikoinaan myymään käsitöitä, ja niitä hän tekee edelleen kaiken muun ohessa. Vapaa-ajallaan Eija hoitaa usein lapsenlapsiaan. Viherpeukalon voi kesäaikaan löytää myös puutarhasta ja kasvihuoneesta.

Merja Syrjälä


Nivalassa asuva Merja tekee etupäässä veteraanien avustuksia ja siivouksia.

Merja oli 24 vuotta maatilan emäntänä, jonka jälkeen hän opiskeli puutarhuriksi. Opintojensa jälkeen hän työskenteli 8 vuotta puutarhurina Haapavedellä  puutarhakoululla. Ennen Kototuotteen leipiin siirtymistä Merja oli 1,5 vuotta veteraanien avustajana Nivalassa. Hänellä edellisestä liitostaan 2 lasta ja 2 lapsenlasta.

“Pidän veteraanien avustamisesta todella paljon. Onneksi saan nyt jatkaa sitä Kototuotteella”, iloitsee Merja.

Anne Vavuli


Alavieskassa asuva Anne tekee siivouksia ja henkilökohtaista avustusta.

Koulutukseltaan Anne on terveydenhoitaja.

Vapaa-ajallaan alavieskalainen kahden lapsen äiti suuntaa mieluiten luontoon, joka on hänelle hyvin tärkeä. Ulkoilun ja muiden liikunnallisten harrastusten vastapainoksi Anne tarttuu mielellään kirjoihin – lukeminen on rakas harrastus.

Oma työntekijäsi