LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUT

Ulkopuolinen apu voi olla tarpeen monenlaisissa elämäntilanteissa. Lapsiperheiden kotipalvelut on tarkoitettu kaikenlaisille perheille, joissa tarvitaan lisää käsipareja ja apua arjen pyörittämiseen.

Palvelun aikana tärkeintä meille on lasten turvallisuus ja hyvinvointi. Lasten kanssa touhutaan aktiivisesti – esim. ulkoillaan ja pelataan. Käynnin aikana tehdään myös päivittäisiä kotitöitä sen hetkisen tarpeen mukaan.

Palvelua tekevät työntekijämme ovat koulutukseltaan lähi- tai lastenhoitajia. Työkokemusta on päiväkodeista, erityislasten avustajana toimimisesta ja ryhmänohjaamisesta. Heillä on omia lapsia ja osalla on kokemusta myös tukiperheenä toimimisesta.

KOTIHOIVA

Kotihoitopalvelumme tukevat turvallista kotona asumista silloin, kun ulkopuolinen apu on tarpeen arjesta selviytymiseksi. Käynnin aikana meille on tärkeää ihmisen aito kohtaaminen sekä ammattitaitoinen, kiireetön ja kokonaisvaltainen hoiva. Kotihoivakäyntimme kestää vähintään 30 minuuttia, asiakkaan tarpeen mukaan. Käynnillä varmistetaan lääkehoidon turvallinen toteutuminen sekä tehdään tarvittaessa pieniä hoidollisia toimenpiteitä. Huolehdimme mm. hygieniasta ja ravitsemuksen saannista.

Käynnin ajankohta ja työntekijän nimi ilmoitetaan asiakkaalle etukäteen. Mahdollisimman usein käynnin tekee sama työntekijä. Palvelua tekevät työntekijämme ovat koulutukseltaan lähi- tai sairaanhoitajia. Työkokemusta on terveyskeskuksista, palvelutaloista ja kotihoidosta.

HENKILÖKOHTAINEN AVUSTUS

Henkilökohtainen apu mahdollistaa itsenäisen ja omannäköisen elämän. Henkilökohtainen avustaja auttaa asiakasta jokapäiväisissä toiminnoissa, jotka eivät itsenäisesti onnistu.  Näitä voivat ovat mm. ruokailu, hygieniasta huolehtiminen, liikkuminen, asiointi ja kodinhoito. Avustaja voi avustaa myös työssä, opiskelussa, harrastuksissa, yhteiskunnallisessa osallistumisessa ja sosiaalisten suhteiden ylläpitämisessä.

Meiltä saatte ammattitaitoiset ja työtään suurella sydämellä tekevät henkilökohtaiset avustajat, jotka ovat koulutukseltaan mm. lähihoitajia ja henkilökohtaisia avustajia.

OMAISHOITAJAN SIJAISUUS

Omaishoitajan sijainen tukee omaishoitajaa hänen tärkeässä työssään, mahdollistaen omaishoitajan vapaan. Meille on tärkeää ylläpitää ja parantaa hoidettavan toimintakykyä kotona selviytymisessä. Palvelua hoitaa aina sama työntekijä ja käyntiaikoja voidaan sopia joustavasti tilanteen mukaan.

Hoidettava voi olla lapsi tai aikuinen – jokainen saa ammattitaitoisen työntekijän omiin tarpeisiinsa. Käynnin aikana työntekijämme huolehtii hoidettavan päivittäisistä toiminnoista. Hoidettavan kanssa voidaan viettää aikaa esim. liikkuen, leipoen, kotiaskareiden parissa tai seurustellen kotona. Palvelua tekevät työntekijämme ovat mm. lähi- tai lastenhoitajia ja henkilökohtaisia avustajia.

SIIVOUS

Teemme asiakkaan toiveen mukaisia siivouksia kaikenlaisiin koteihin, tarpeisiin ja elämäntilanteisiin. Toteutamme siivouspalvelua asiakaslähtöisesti ja joustavasti. Palvelua toteuttaa jokaisen oma työntekijä.

Puhdas koti on viihtyisä, terveellinen ja turvallinen. Työntekijämme huolehtivat kodin kokonaisvaltaisesta siisteydestä. Siivoukset tehdään yleensä asiakkaan omilla välineillä. Tarvittaessa käytämme Kototuotteen välineitä. Teemme niin viikkosiivouksia kuin perusteellisempiakin siivouksia.  Meillä voit teettää myös pyykkihuollon sekä kausiluontoiset työt, kuten ikkunoiden pesun. Siivouskäyntien minimiveloitus on yksi (1) tunti.

PIHATYÖT JA TALONMIESPALVELUT

Kaipaako nurmikko ja pensasaita leikkaamista tai pihamaa haravointia? Pitäisikö kukkapenkki kunnostaa tai marjapensas istuttaa? Kototuotteelta löytyy avuksi ammattitaitoisia puutarhatyöntekijöitä.

Voimme olla tarvittaessa myös talonmiehiä ja hoitaa kodin pienet kunnostus- ja huoltotyöt. Pienet nikkaroinnit, lamppujen vaihdot, taulujen kiinnitykset – missä vain apua tarvitsetkin.

VETERAANIEN AVUSTUS

Veteraaniavustajat tukevat veteraanien kotona asumista. Työnkuvamme on erittäin joustava sen mukaan, millaista apua milloinkin tarvitaan –
kodin siivousta, pihatöitä, asiointiapua tai vaikkapa ateriapalvelua.

Veteraaniavustajana toimii aina sama henkilö. Usein työntekijämme on asiakkaalle myös tuttu ja turvallinen keskustelukumppani.

ATERIAPALVELU

Kototuote kuljettaa valmiin lämpimän lounaan Ravintola Pikkuvelistä asiakkaan kotiin.

  • Ateriapalveluun kuuluu lounas, kuljetus sekä n.1o min henkilökohtaista apua; esim. tiskaus,syömisessä avustaminen – tai ihan vaan pieni rupattelutuokio.
  • Lounas sisältää lämpimän ruoan. Mukaan tulee myös salaatti, leivät ja jälkiruoka (maito erillismaksusta).
  • Seuraavan viikon ruokalista toimitetaan asiakkaille edellisen viikon perjantaina. Asiakas voi valita listalta mieleisensä ruoat seuraavalle viikolle.
  • Ateriapalvelu maksaa kokonaisuudessaan 18 € /kerta. Palvelu on mahdollista saada arvonlisäverottomana ja siitä saa kotitalousvähennystä.
  • Asiakas voi itse toivoa mille päiville ateriapalvelun haluaa. Lounas on reilun kokoinen ja moni asiakas syö yhdestä lounaasta kahtena päivänä.

APUA ARKEEN

Kototuote tarjoaa monenlaisia muitakin palveluja arjen helpottamiseksi. Asiointiapu, ulkoilutus ja kylvetys ovat esimerkkejä tehtävistä, joita meillä voi teettää. Kototuotteella toimii ystäväpalvelu ja meiltä on mahdollista saada saattaja esimerkiksi lääkäri- tai pankkikäynneille.

Jos tarvitsemasi apu ei löydy tämän sivun valmiista palvelukuvauksistamme, ei se silti tarkoita, ettemmekö voisi asiassa auttaa. Kysy rohkeasti, niin selvitetään!